HUN|ENG
HUN|ENG

Interjú Gaál Bencével

2020. júl. 22.
 
In English
 
Kezdetét vette a CBA-Veszprém Summer Camp 2020. Ennek apropóján beszélgettünk a budapesti Gaál Bencével, aki szintén részt vett az egyhetes turnusokra bontott táborban.
 
- Miért döntöttél úgy, hogy eljössz a nyári táborunkba?
- Ez egy vicces történet. Az akkori barátnőm és én is kosárlabdázunk. Úgy gondoltuk, hogy egyikünket se fogják behívni a válogatottba, és együtt jövünk ide. Őt behívták, engem pedig nem, és így én most itt vagyok.
 
- Mit tudsz a Canaraias Baskeball Academy-ről?
- Most hallottam először az akadémiáról. Veszprémről, az itteni kosárlabdáról már tudok több dolgot, de a CBA még új nekem.

- Hogy tetszik eddig a tábor?
- Nagyon tetszik. Külön kiemelném a profizmust, és azt, hogy itt az edzők, habár nagyon jófej mindenki, nem haverkodni akarnak, hanem igenis edzőként viselkednek, és kihozzák belőlünk a legjobbat.
 
- Mi az elsődleges célod a táborunkban?
- Mindent megtanulni, amit csak lehet. Van egy edzőnaplóm, oda feljegyzek mindent, hogy a későbbiekben is tudjam hasznosítani az itt megszerzett tudást. De természetesen azért szeretném megnézni Veszprémet is.
 

- A játékod mely területén szeretnél a leginkább fejlődni a képzésünk által?
- Mivel eddig 4-es és 5-ös posztot játszottam mindig, most szeretném átképezni magam 3-asra, valamint a labdavezetésemen is szeretnék javítani.
 
- Mikor és minek vagy kinek a hatására kezdtél el kosárlabdázni?
- Én eredetileg úsztam. A tesóm kosárlabdázott, akivel nagyon szerettem volna sokat együtt lenni, ezért elmentem vele az edzésekre. De egészen tizenegy éves koromig csak hobbi szinten csináltam, majd ekkor kezdtem el komolyabban dolgozni. Amikor ez az egész kezdetét vette, azt mondták, hogy maximum padozhatok. Most negyven percet átlagolok.
 
- Van esetleg példaképed?
- LeBron Jamest emelném ki. Sok példaképem van, de őt kell mondanom.
 
- Mi a rövid- és hosszútávú célod a kosárlabdával? És mi a legnagyobb álmod?
- Nagyon sokat kell fejlesztenem a labdaügyességemen, valamint a dobásomon is javítanom kell. Szeretnék találni egy jó helyet, ahol be tudom fejezni a tanulmányaimat. Nem a nagy király, hanem egy kimondottan okos játékos szeretnék lenni, aki mindenhova kell.
 
- Köszönjük szépen a beszélgetést, és további jó munkát kívánunk!
- Köszönöm szépen!