HUN|ENG
HUN|ENG

Általános információ

Információ a 2023/24-es Veszprém Megyei Üzleti Ligához
 
 
A Pannon Basketball Management Kft. hagyományteremtő jelleggel szervezi meg céges kosárlabda bajnokságot a Veszprém Megyei Üzleti Liga rendezvénysorozat keretein belül. 
 
Célunk egy szabadidő bajnokság megrendezése a Veszprém megyei cégek által benevezett kosárlabda csapatok számára, mely bajnokság hivatott kihirdetni a Veszprém Megyei Üzleti Liga bajnokát és helyezettjeit.
 
A bajnokság minden mérkőzése nézők, kollégák, céges szurkolói csoportok számára látogatható, melynek köszönhetően az adott kollektíva erősíthető, támogatható.
 
A bajnokság rövid szabályzata
 
Játékosok
A bajnokságban való részvételhez legalább 8 játékos igazolására van szükség, ez a minimális játékoskeret. A csapat játékoskerete legfeljebb 15 fő lehet.
Az idegenlégiós (nem céges alkalmazott) játékosok száma a csapat játékoskeretében nem lépheti túl a 6 főt, tehát 2 fő hazai (céges alkalmazott) játékossal a csapat nevezhető a bajnokságba.
 
Játékidő
4x10 perc futóórával; az első és második, valamint a harmadik és negyedik negyed között 1 perc, a második és harmadik negyed között 8 perc pihenési idő áll a csapatok rendelkezésére.
A negyedik negyed utolsó két percében 5 pont, vagy annál kisebb különbség esetén a büntetődobások alatt a játékidőt meg kell állítani.
 
Játékszabály
FIBA szabályok szerint 

Egyéni díjak
Döntő MVP (legértékesebb játékos): A döntő csapatainak játékosai közül a szervezők által kiválasztott játékos.
Gólkirály: A bajnokság gólkirálya címet szerez az a játékos, aki adott évadban a legtöbb pontot dobja. Holtverseny esetén akár több játékos is lehet gólkirály.

Nevezés menete
A Nevezés/Dokumentumok letöltése menüpontból a Nevezési lap és a Csoportos játékengedélykérő letöltés után kitöltve, beszkennelve vissza kell küldeni az info[kukac]veszpremkosar[pont]hu e-mail címre.
A nevezesési díjról a beküldött adatok alapján a szervező díjbekérőt állít ki, melynek beérkezésekor véglegesítjük a nevezést.
 
Nevezési díj
A nevezési díj 220.000,.- Ft + ÁFA
A nevezési díj tartalmazza
  • a bajnokság megszervezését, a nevezések, játékosnyilvántartás költségét
  • a mérkőzések játékvezetői és asztalszemélyzet költségét
  • a mérkőzések terembérlet költségét
  • a bajnoki díjak költségét
  • a minden mérkőzés ÉLŐ közvetítését
  • a nevező cég közvetítő kamerával szemben, a kispadok előtt elhelyezett LED perimeteren megjelenő reklámját
Egyéb opció
A DORKO támogatásának köszönhetően kedvezményesen rendelhető a csapat számára feliratozott, számozott, logózott, kifordítható mezgarnitúra.