HUN|ENG
HUN|ENG

Interjú Egri Dáviddal

2020. júl. 22.
In English
 
Kezdetét vette a CBA Summer Camp 2020 Veszprém. Ennek apropóján beszélgettünk akadémiánk új tehetségével, a bedobó Egri Dáviddal, aki szintén részt vett az egy hetes turnusokra bontott táborban.
 
-Miért döntöttél úgy, hogy eljössz a nyári táborunkba?
-Két héttel a tábor előtt igazoltam le. Itt voltunk Veszprémben, és Starhorn Kati néni mondta, hogy vegyek részt mindenképpen a foglalkozáson, sokat fejlődhetek itt. Szóval neki köszönhetem.
 
-Mit tudsz a Canaraias Baskeball Academy-ről?
-Mostanában hallottam többet róluk, tudom, hogy Európa egyik, ha nem a legjobb akadémiája. Nagyon örülök, hogy megkaptam a lehetőséget, hogy egy ilyen helyen tudjak fejlődni.

-Hogy tetszik eddig a tábor?
-Nagyon jó Arvydas mesterrel dolgozni. Szabó Péter és Baksa Szabolcs edzők is nagyon segítőkészek mindenben. Nem tudok rosszat mondani.
 
-Miben más itt a képzés azokhoz az edzésekhez képest, amiket korábban megszoktál?
-Mindenben. Más a mentalitás, ott nagyon védenek mindenkit. Ezzel szemben itt nem kell finomkodni, megvan a test a test elleni küzdelem is, ami szerintem nagyon fontos ebben a sportágban. 
 

-Mi az elsődleges célod a táborunkban?
-A fejlődésem, valamint, hogy a sérült bokámat rehabilitáljam. Augusztus végére szeretném visszanyerni a régi erőmet, hogy ez után még jobb és jobb lehessek.
 
-A játékod mely területén szeretnél a leginkább fejlődni a képzésünk által?
-A kondíciómat és a dobásomat szeretném fejleszteni. Az utóbbi a kézváltásom miatt nehéz lesz.
 
-Említetted a kézváltást. Mesélnél erről?
-Amikor hat évesen elkezdtem edzeni, akkor még kétkezes voltam. Gyerekként két kézzel dobtam, de lehetett látni, hogy amikor passzoltam, akkor a ballal toltam. Ennek ellenére az insburgi edzőm azt mondta, hogy a jobb kezem a dobókezem. Arvydas mester pedig ismét a bal kezemet helyezte előtérbe. Örülök, hiszen úgy érzem, hogy így jobban megy a játék.
 
-Mikor és minek vagy kinek a hatására kezdtél el kosárlabdázni?
-Nagypapám nagyon sportos ember. Mindig vele néztem a sportokat. A volt sulimban történt egyszer, hogy bementem a tornaterembe, ahol volt egy vitrin, ami tele volt trófeákkal, és az összes kosárlabdával kapcsolatos volt. Amikor ezt megláttam, tudtam, hogy ezzel kell foglalkoznom.
 
-Van esetleg példaképed?
-Igen, van. Patrick Beverly a kedvencem, rá szeretnék hasonlítani mind mentalitásban, mind pedig a játékomban. Kobe Bryant pedig kisgyerek korom óta nagy favoritom.
 
-Mi a rövid- és hosszútávú célod a kosárlabdával? És mi a legnagyobb álmod?
-Szeretnél minimum három-négy évet kosarazni itt Veszprémben. Nagyon tetszik a mentalitás, és a profizmus minden szempontból, amit már ilyen kevés idő után is érzek. A saját fejlődésem a hosszú távú célom. A legnagyobb álmom pedig természetesen az Euroliga.
 
-Köszönjük szépen a beszélgetést és további jó munkát kívánunk!
-Köszönöm szépen.